Klik op een foto om er een vergroting van te zien.

De Périgord is oud, heel oud , sinds de prehistorie wonen er al mensen – de grot van Lascaux is hier niet ver vandaan.

Het gebied is ideaal voor het maken van korte or langere wandelingen (randonnées).
De beboste valleien van de Dordogne lenen zich bij uitstek voor een tocht op een typisch périgourdine platbodem – met een ’gabare’ de rivier op.
Dit is ook een rivieren-land met oude kastelen die iedere bocht in de rivier bewaakten.
De streek is bekend om zijn goede keuken – la cuisine périgourdine is beroemd om zijn truffels en ganzenlever. De Pécharmant is de streekwijn – overal zijn er ’vignes’.

Het dorpje Hautefort – bekend om zijn ’château’ ligt op een heuvelrug ongeveer 5 km van Tourtoirac.
Buiten, zittend op het terras van een klein restaurantje op het oude dorpsplein aan de voet van de kasteelmuur kunt u uw gedachten laten gaan over de geschiedenis van het dorp en de omgeving.

De dichtstbijzijnde stad is klein en erg oud. Périgueux, de ‘Périgord’ ontleent er zijn naam aan, ligt aan de hoge oever van de rivier de Isle. Men vindt er nog veel sporen van Romeinse architectuur. De oude stadskern met zijn smalle straatjes en prachtige gevels, daterend uit de middeleeuwen en renaissance tijd, is heel mooi gerestaureerd.
Dwaal door de oude straatjes met zijn leuke kleine winkeltjes.
Lunchen kunt u in één van de vele kleine restaurants op de binnenpleintjes die u om iedere hoek kunt vinden.
Er zijn wandelingen uitgezet om de oude stadskern te verkennen, het verleden komt hier weer tot leven.

Iedere zaterdagmorgen verandert de hele binnenstad in één grote markt . De kleine middeleeuwse straatjes staan dan vol met vrolijke kraampjes met allerlei waar.

De kathedraal van Périgueux, de ’St. Front’ beheerst het stadsbeeld al van verre – u kunt een dienst bijwonen of gewoon de kerk van binnen en buiten bewonderen om zijn elegante architectuur.